• Vandringspaket

    Stens Huvud

Här har ni ett par av våra mest populära vandringar.

Vitemölla till Haväng, stranden tillbaka.

Den här vandringen är ca 2 timmar lång. Den är relativt lätt bortsett från ett brant parti över ravinen vid Klammersbäck. Vi rekommenderar skor med bra grepp och en relativt torr natur. För vandrare med lite skakigare ben finns alternativ till den branta ravinen.

Vandringen startar och slutar på Vitemöllas norra parkering. Följ den gröna markeringen upp över hedarna och tillbaka längs stranden och njut av naturens skönhet.

Hällevik till Knäbäck, Stenshuvud tillbaka.

Den här vandringen är knapp 7.5 km lång och tar dig ca 2 timmar och en kvart att vandra. En del partier kräver starka ben och knän och en bra balans så bra skor och vandringsvana är viktigt.

Stenshuvuds Nationalpark är Sveriges sydligaste Nationalpark mest känd för att den också huserar Sveriges kanske vackraste strand. Stenshuvud är 96 meter över havet och från dess södra topp ser man långt ut över södra Östersjön, Bornholm och fartygen som passerar genom Bornholmsgattet. Från det norra huvudet breder Hanöbukten ut sig. Man ser långt upp mot Blekinges skärgård och i fjärran, det skogiga höglandet i norr.

image_pdfimage_print
 
© Copyright - Kaptenshuset | Webbsidan är producerad av MD Produktion